ryttaramanda

Om det vore så lätt..


"Måste ha"

Ja, denna veckan kommer jag sticka till Hööks för att inhandla dessa två grejer. Har alltid velat ha ett par röda ridbyxor, så nu när jag har jobbat så tänker jag slå till! Tröjan däremot är inte lika nödvändig, men ändå ett måste!


OS

Något jag riktigt stör mig på är att det är hyffsat många, som egentligen inte, borde vara så dåliga på att rida sina hästar, eller åtminstone mellan hindrerna i OS. Såg en kille, vars namn jag inte minns, som red med halvlånga tyglar och flängde med händerna/tyglarna över vartenda hinder. Efter sista hindret ser det ut som om han håller på att åka av pga att han inte har någon kontakt med hästen alls och endast flänger i sadeln. Visst.. man kan jubla och vara jätteglad, men jag tycker fortfarande att man ska ha kontroll på sig själv på hästryggen, speciellt när vi pratar om ryttare som representerar sina länder. Denna ryttare kom iallafall från Nederländerna.


På tal om annat så tycker jag grymt synd om Lisen Bratt Fredricsson att hon flög av hästen när avsprånget blev lite fel på lördagens hoppning i OS. Du kan se videoklippet när hon flyger av, på svtplay.se! Stort eloge till denna Lisen som med smärtor efter olyckan, redan tävlar dagen efter för att ställa upp för det Svenska laget, och endast får 4 fel. Dessvärre under dagens finalomgång i laghoppningen fick hon 12 fel och ma n såg tydligt att hon hade ont, och att hon hade en helt annorlunda sits! Så stort eloge till henne!


RSS 2.0