ryttaramanda

True!

Så sant som det står. Jag tror att alla av er har upplevt det någon gång, känslan som man får när man betyder så mycket för sin bästa kompis att den skrattar med en, och inte åt en. Hur man får så ont i magen att man tror att man skulle kunna få magmuskler bara så där. Hur lycklig man är för stunden och hur dagen blir gjord för den stunden. Jag älskar denna känsla!


dagens låt:)


Dagen än så länge

Jag tror att jag har råkat pajja pappas headset till hans iphone.. hehe.. Men det brusar lite, och ja. Mitt egna är borta, det var senast hos min syrra men hon hittar det inte. Så jag är glömsk, och allmänt kass ;)

Dagen har varit sjukt nice! Började med en låång sovmorgon och sedan upp och åka o handla på maxi med mamma och pappa då jag körde både dit & hem. När jag kom hem så bakade jag kladdkaka, det blev lite misslyckat men den blev god ändå;) Hunnit med och träna på det muntliga i nationella i svenska också, underbart? Not. Nu snart tänder pappa grillen och då blir det mysigt, älskar lukten när någon grillar :D Os kanske det heter?

Ikväll är inget planerat, men det blir väl till att plugga och vila ut sig, och jag tror jag börjar få halsfluss eller något. Jobbigt att svälja är det i alla fall, och så är jag en aning förkyld. Kul?:) Och jag gillar inte pappas headset.. hehe :(


Dagens låt :D


Tom känsla i magen..

Läste igenom lite på min gamla blogg, resilient.blogg.se och fick se detta inlägg.. Jaa, jag kan ju säga er att jag blev berörd :/ Hade glömt av hur bra det ridpasset gick och hur glad Diler var mot mig den dagen.. :/

Diler är min stjärna, fyfan vad jag älskar den hästen! Han var bättre än någonsin, snällare än någonsin, mysigare än någonsin... Och jag såg på honom att den tid vi har haft tillsammans har varit något oerhört stort och att han tyckte detsamma :') Hejdå BFK ♥

Jobbade i stallet idag, så sammanlagt har jag varit i stallet från 07.00 till 20 i 8, och jag är verkligen trött. Men ändå väldigt glad och ledsen på samma sätt.

Jag ledde idag, så då ledde jag Blue Thatch (mitt val) och sedan red jag Diler. Tårarna kom då jag stod och väntade på att klockan skulle bli 5 i 7, då jag insåg att jag verkligen ska lämna en helt underbar häst. Han gjorde absolut inget när jag gjorde i ordning honom, så självklart blev jag väldigt glad :)

Sedan blev det dags för ridning, dressyr i manegen stod på schemat. Hade verkligen hoppats på en uteritt, även fast det ösregnade, menmen... Jag började värma upp diler först, och han kändes riktig fint från allra första början, men slutet av lektionen är någon som jag aldirg kommer glömma, han har aldrig gått så fint!! Sedan får jag inte glömma att jag hoppade över 3 bommar som låg tätt intill varandra på meddellinjen, bara för skojs skull, och att jag helst ville avsluta på något som han hoppar över, och inte på vad som hände igår. Jättefin var han över det, wow! :D Mycket fin känsla. Skrittade av lite längre än alla andra, mysigt.

Efteråt tog jag av hans utrustning lite snabbt och gick ut med honom så att han fick äta en massa gräs, nom nom, älskade häst, han riktigt njöt av sitt liv. Sa sedan hejdå, och det var det svåraste jag gjort på länge.

Den allra sista dagen som elev på Borås Ridhus kan verkligen inte bli bättre!



Lite bilder från praktiken

Bättre sent än aldrig, men här får ni bilder från praktiken!:)






Bra dag

Började dagen med att fika med min underbaring Jasmine idag:) Kladdkaka och cola fick det bli, mycket gott! Vi satt där i ungefär 2 timmar innan vi begav oss till en godisaffär och därefter H&M där jag köpte mig en vanlig liten tunn tröja:) Sedan in på Gina och sedan hem, träffade några gamla kompisar också, kul!

Nu sitter jag här igen haha, nyss ätit lite och chillar gött med bra bas musik i öronen i headsetet. Strax kommer systern min och så blir det att köpa en pizza och hem till henne tills kl 12 då vi ska hämta mamma och pappa från en fest. Love life?




Dagens låt :)


Nu säger jag godnatt...

... efter en helt okej dag, med ett härligt avslut på praktiken som var efterlängtat, mycket skönt att det var sista dagen idag och jag ska säga er att det har varit 2 kämpiga veckor men jag var där varje dag!

Idag har jag åtminstone hunnit sitta en sådär 20 min på hästryggen på den fina hopphästen Music cup som jag både skrittade fram och jobbade i dressyr. Sedan har jag gjort en hel del stallarbete och sen inte hunnit med så mycket mer. Ont i fötterna som skjutton har jag med, så det var riktigt skönt att vila dom sen när jag kommit hem!

Har hunnit kolla på slutet på Älska mig, sett hela Hip Hip Hora och några få småfilmer om mobbning på youtube:) Riktigt härligt att se sådana filmer faktiskt, det berör mig. Men nu ska jag sova då jag gäspar som bara den. I morgon vid lunch blir det stan med min saknade Jasmine då vi ska fika! :)

Music cup nedan.


Svar från frågestunden!

Finns det fler privathästar på svenljunga ridklubb än dom som är naturbrukselevers hästar? Vet du nått om dom isf berätta gärna lite vad du vet och vad det finns för hästar!! Trivs du bra där?
Ja det finns det, 20 st som inte ägs av naturbrukselever:) Varav de som har anläggingen och allt sånt har 11 av de hästarna och resten, dvs 9 hästar ägs av utomstående privatryttare:) Så ja, det finns fler privathästar eftersom det enbart finns 6 st naturbrukslevers-hästar stående på anläggningen. Tror det är så iaf x) Alltså, jag vet en hel del om vissa hästar och så, vissa är hopphästar och andra dressyr, och dom har köpt in dom, utbildat vidare och säljer vidare, eller föder upp, utbildar och säljer. Eller deras tävlinghästar. Jag trivs!:)

Var är personerna trevligast svenljunga elr bfk?
Skulle nog säga svenljunga:)

Dina kortsiktiga mål i ridningen?
Få starkare skänklar och bättre stöd på ytterskänkeln och yttertygeln:)

Hopp/dressyr?
Hoppning, lätt:)

Hur gammal är du?
Jag är 17 år:)

Hur länge har du ridit?
10 år:)


Relationsstatus?
Singel :/

Vad är det bästa med Diler?
Att man märker när han börjar ty sig till en, att han är såpass speciell. visst har han sina dagar, men när man står där, panna mot panna och bara myser. Då känner man sig själv speciell!

Vad vill du bli när du blir stor?
Jag vill väl bli större;) Nej men en förebild, mamma och en profil inom ridsporten som tex hoppryttare:)

När fyller du år?
22 Februari:)

När började du blogga och varför?
Jag tror att det var för ungefär 5 år sedan? Om inte mer haha... Men denna bloggen har väl funnits i 3-4 år? Tyckte det verkade roligt att dela med mig av min vardag och mina tankar helt enkelt:)

Fotar du med din mobil?
Ja det gör jag:) Iphone 3gs

Hur länge har du ridit på Borås Ridhus?
I ungefär 4 år blev det :) Slutade där idag:)

Favoritponny på Borås Ridhus, och favorithäst?
Ponny, Blue Thatch. Häst, Diler :)

Favoritklädaffär?
H&M eller Gina Tricot :)

Vilken klädstil har du?
Normal klädstil skulle jag vilja säga, gärna lite sött, men också snyggt :)

Kan du göra en videoblogg från frågestunden?
Oj, ja, jag såg detta nu först. Men lovar att jag gör det till nästa gång:)

Rest in peace ♥

Vila i frid, kära, fina, underbara Mulleberry. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta!

Rest in peace! :(<3

Lång dag!

Idag åkte jag till praktiken så att jag var där kl 8 och jag ska säga er att det var en sjujäkla lång dag, speciellt när jag gjorde allt stalljobb, mockade, spånade osv, drygt och jobbigt :/ Hade varit roligare om det blev inlagt något med ridning eller liknande, men men:P Det blev ridning efter praktiken åtminstone, på en häst som en som jobbar där, har som foder, och den hästen var trevlig och så får jag se om vi trivs tillsammans under de 2 dagar i veckan som jag ska rida den. Kul! I morgon blir det praktik mellan halv 7 till 2, och sedan rida hästen efteråt.


Video från senaste CR hoppning

Här får ni videon från senaste CR hoppning med Aventus, 80 +80 cm. 15 April 2012 :)


Hästtjejer, se upp!

Kl 3 börjar det sändningar från Världscupfinalen i hoppning i SVT 2 :D
Så missa inte det, och jag ska försöka komma ihåg det också för den delen ;)

Frågestund :)

Kör med en frågestund nu, så sätt igång och fråga! :)



Gottit, but bad!





Hööks

Stack till hööks lite snabbt idag med mamma och pappa för egentligen byta mina chaps där dragkedjan gick av precis när jag testade dom.. Men iaf så struntade jag i chapsen och köpte en tröja + ett linne i stället :)

Efter hööks åkte vi vidare till farmor och farfar i Hedared och åt kvällsmat, mkt trevligt :) (Bilder kommer sen)




Händelsefull vecka

Vet inte riktigt vart och vad jag ska börja med.. Men denna veckan har jag inte orkat blogga eftersom jag var varit på praktik och varit helt slut efteråt varje dag. Och det är jag nu men jag är sur på mig själv att jag inte uppdaterar;)
I alla fall. I Måndags var det första dagen, bara en massa stalljobb och sånt med att göra i ordning hästar och så- Fick även skritta av Flight:) I tisdags var det typ ara stalljobb och ingen ridning. I onsdags däremot åkte jag med min handledare på en regional hopptävling i Kungsbacka för unghästar då jag agerade hästskötare, mycket kul var det. Jag lasta in och ur och massa sånt, och red fram hans 2 hästar (flight och music cup) 2 gånger vardera häst. I, torsdags (igår) så började jag kl 6 på morgonen fram till kl 2 på dagen och då hade jag hunnit med all stalljobb och även ridit ut på en 4årig unghäst som kallas Fidde, mycket fin häst! Och idag, fredag, så började jag kl 10 och slutade 5 då jag gjorde stalljobb, i ordning hästar, ledde till skrittmaskin, och hjälpte till små barn :)

Får hoppas på att det blir mer ridning nästa vecka:)

Kungsbacka, flight vid oxern.

Hårda tag, Johanna;)

några (inte okej) bilder från dagen




Words

När en person är otrogen,
är det som att tappa en glass.
Man kanske fortfarande tycker om glassen,
och tycker det är synd att man tappade den.
Men man vill ju inte ta upp glassen igen,
för det är ju så jävla äckligt.



boohhyeeaah

Fuck yeah!! Öntligen... Ett till hål i örat nu då (det översta om det nu är så att du inte fattar) och ont gör det ska jag säga er:( Eller åtminstone när jag rör vid de, som jag har gjort några gånger av misstag... Det värker och så. plus att jag kanske inte var så smart som gjorde det just nu när jag har praktik i ett stall nästa vecka, men men, vad gör man inte för sin vilja?;) 

Mys framför tv;n nu och så blir det att fortsätta läsa i boken Stolthet & Fördom, som är till för ett, ja vad ska man säga, ett skolarbete i svenskan... Bannemej ska jag lova att jag ska ha läst ut den nästa vecka! Så jaa, ha de!


words


Stan

Välkommen till Borås, där det regnar 365 dagar om året...

Förjävulskt dåligt väder idag med, regn hela dagen, och jag är ju så dum som går till stan då;) Tog ungefär 25 min innan jag var där, träffade Jonas och så gick vi till Orion och fikade lite:) Efter fikat, i ungefära 2 timmar? Så jag jag till HM, typ själv och införskaffade mig en massa örhängen (i samma förpackning) och 2 linnen, samt några svarta toffsar :) Nu blir det nog mys hemma i det fuuula vädret och så blir det nog till att ta hål i ena örat i morgon :)


Dagen...

Nu är jag jättetrött, men ska försöka skriva lite snabbt nu..

Var med Simon lite idag, snackade och så. Sen direkt hem och iväg, då jag övningskörde till min syster. Först fikade vi sen så tog vi en promenad, mysigt var det, jag mamma, pappa och syster:) Sedan fram tills nu har jag och min syster ätit typ kött med pommes, kollat tv och film och lite sånt mys. Men nuuu... Godnatt!!



Påsk:)

image descriptionimage descriptionimage description

bilder från veckan

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

slut på veckan

Var i stallet nu på eftermiddagen och fick mysa lite med Diler! Men sen när jag hjälpte Emelie att göra i ordning honom så blev han sjukt orolig när veterinären kom dit för att behandla Pinters djupa sår :( men aa, han var faktiskt hyffsat snäll att göra i ordning! Nu sitter jag här och ska packa lite det sista till skolan i morgon!


1 April

Stallet idag! :)

Förresten, har ni hunnit bli lurade? Jag har det 1 gång, av Johanna som typ skrämde livet ur mig..<3

Underbar bild, ellerhur?


RSS 2.0