ryttaramanda

:D

Jaa, då taggar vi utomlands imorgon då, tjottahejti! 

Kan ju börja med att avslöja om vilket land och stad jag ska till, men det blir åtminstone med familjen, minus en person. Vi åker iväg till Turkiet i en vecka där jag ska njuta av lite ledigt och shopa lite kanske. Hoppas verkligen på att detta blir något bra så att den här sommaren är värd att minnas i alla fall!

Har inte så mycket mer att säga än att jag var i stan med Jasmine, Emila och Simon igår, ytterliggare ett besök på Viskan! Fick även jobba över 1 timma idag och fått reda på vad jag fått för lön, den allra första gången i mitt liv! Nöjd! Blir till att få sovmorgon i morgon och upp och duscha mm, för kl 3 drar vi iväg till flygplatsen! Får se om jag hae Wifi på hotellet så jag kan blogga lite, men jaa. Vi hörs!


Underbar långhelg

Ha rinte hunnit blogga nu sen ja, i torsdags var det väl? Jaja, här får ni bilder från då jag varit hos Johanna! Mycket roligt hade vi, älskar min kära vän!





stolthet & fördom

Tänkte att jag delar med mig till er om hur en bokrecenssion med betyget A, ser ut: )

Stolthet och fördom
Jag har läst Stolthet och fördom, skriven av Jane Austen. Det är en av de böcker som jag verkligen tytt mig till och länge har velat läsa. I denna bok får man läsa om stolthet, hur man kan vara stolt över sig själv för att ha gjort något bra eller fördom, hur man kan ha skapat sig en bild av en människa utan att veta hur han eller hon är.

Handlingen utspelar sig på 1700-talet i England, då det var det stolthet i huvudkaraktären i bokens familj. Familjen Bennet besår av Mr och Mrs Bennet, Jane, Elisabeth, Mary, Lydia och Catherine. Huvudkaraktären i boken är Elisabeth och av döttrarna var det hon som visade sig ha mest fördom. I en familj på den tiden så var det mycket viktigt  att döttrarna skulle giftas bort till rika adelsmän eller män som hade gott om pengar och till exempel en herrgård. Det gjorde att Mrs Bennet hade stora krav på sig att hitta en man till alla sina döttrar och att gifta bort dem, ”hennes främsta mål i livet var att få se sina döttrar gifta”.  

Boken börjar också med ”Det är en allmänt erkänd sanning att en ogift man som äger en stor förmögenhet måste vara i behov av en hustru. Hur föga kända en sådan mans känslor eller avsikter än må vara, då han gör sitt första inträde i en krets av grannar, är de kringboende familjerna så fast övertygade om denna sanning att han anses som en rättmätig egendom åt en eller fler av deras döttrar.” Bara av att läsa den meningen så förstår man vad boken handlar om, och i detta fall att huvudsakligen av att ha en familj förutom de lyckliga stundar man har, att man ska fokusera på att föra familjen generationerna vidare i livet.

Elisabeth, som är en av huvudkaraktärerna i boken, är den näst äldsta dottern. Hennes personligheter är att hon är väldigt lugn, modig, intelligent, ärlig och hon kan säga och göra vad hon vill utan att hon inte bryr sig om vad andra tycker. En annan av huvudkaraktärerna är Mr Darcy, mannen som Elisabeth tyr sig lite extra till. Hon vill ha mer information om honom och man märker tydligt i boken att hon är intresserad av denna dryga man även om man ibland får uppfattningen att hon inte har intresse av att träffa honom fastän de träffas mer än vad hon önskar. Man förstod snabbt att Mr Darcy var en fasligt dryg herre som tydligt lät omgivningen förstå att sällskapet var för enkelt för honom. ”Mr Darcy tilldrog sig snart allas uppmärksamhet genom sin fina, högresta gestalt, sina vackra drag, sin nobla uppsyn och det ryckte, som spred sig inom fem minuter efter hans inträde, att han hade tiotusen om året.” Efter en del besök mellan dessa två personer så började de ty sig mer och mer till varandra och det slutade med kärlek och giftermål. Två andra flickor i familjen Bennet fick också chansen att gifta sig, Lydia och Jane. Jane är den äldsta dottern och gifte sig med Mr Bingley vilket är Darcys vän Mr Bingley och Mr Darcy hade ett mycket gott vänskapsförhållande trots att de två var mycket olika varandra. Darcy tyckte om Bingley på grund av Bingleys otvungenhet, öppenhet och foglighet i alla hans väsen. Bingley hade däremot den största tilliten till Darcys skarpsynthet och omdömesförmåga. Mr Bingley var mannen som var säker på att han skulle bli omtyckt, var han än vistades. Han var den snälla mannen,  han bjöd upp flickorna på dans och dansade på baler vilket Darcy inte gjorde.  Ett exempel från boken då man får reda på vad Mr Bingley tycker om familjen Bennet var då han förklarade att han aldrig hade träffat trevliga människor eller vackrare flickor än familjen Bennet i hela sitt liv.

Under denna tid var det mycket skvaller i byarna runt om i England. Man fick höra en massa på de baler man var på och det var inte speciellt häpnadsväckande att någon spred rykten. Ett exempel från boken var att Mr Darcy kan vara riktigt trevlig mot folk som han är bekant med. Det hörde Elisabeth hennes syster Jane berätta om honom som hon i tur hade fått berättat från Mr Bingley.

Miljön beskrivs inte alls särskilt detaljerat och det är något i boken som jag saknar. Eftersom jag är intresserad av naturen i England så tycker jag att det hade varit roligt att få läsa mer om det på ett mer detaljerat, komplicerat och ett fint sätt, på det äldre språket som man får läsa i klassiska böcker. Däremot finns det tydliga exempel i boken att handlingen är gammal, det vill säga att det var längesedan som handlingen utspelade sig. Det fanns inga telefoner, så folket var tvungna att skicka brev till varandra. Det fanns inte heller några transportmedel så som bilar, lastbilar och flyg vilket gjorde att man antingen fick gå till fots, åka häst och vagn eller rida. Man märker också att handlingen utspelar sig på 1700-talet eftersom förmögenheten och hur mycket pengar samt arv man hade, spelade en stor roll för människorna och då var det extra viktigt att man lät döttrarna gifta sig med rätt man.

Jag tycker att boken slutar dåligt med ”Med Mr och Mrs Gardiner stod Darcy och Elisabeth alltid på god fot. De höll verkligen av dem och kände båda den varmaste tacksamhet mot de två som genom att ta Elisabeth med till Derbyshire i väsentlig grad hade bidragit till deras förening.”  Jag förstår jag inte riktigt vad Jane Austen menar med det slutet och eftersom boken har en del svåra meningar och ord som tyder på att boken är en klassiker, så har man ofta fått läsa vissa meningar flera gånger. Boken har annars varit bra då den varit delvis spännande och intressant, men ganska seg eftersom det inte hände så mycket i boken. Man trodde ibland att man fortfarande läste om Elisabeth, Miss Catherine och Darcy med mera, om deras konversation i en stor sal. Denna bok tycker jag är ett bra val för både unga som äldre då den inte har barnsliga handlingar eller är på något sätt äcklig eller kriminell. Den får en att förstå vissa situationer som man kan göra det bättre av i det verkliga livet, och jag tror att Jane Austens mening med denna bok är att man inte ska ha fördomar förrän man inte vet sanningen.

Efter att ha läst denna bok förstår jag att man egentligen inte bör se fördomar framför sig när man precis träffat eller sett en människa. Att man först och främst ska lära känna personen för att se hur personen verkligen är utan att få för sig falskheter. Det är likadant för mig för stolthet, att man ska vara stolt över något bra man gjort, eller något som har förändrat andra och saker på ett mer positivt sätt. 


aj?

sitter och väntar på att få ta livmoderhalscancer sprutan nu... Det lär göra ont? Aja, detta blev ett snabb inlägg för den sjuksköterskan som aldrig kommer, kan ju komma när som helst! Efter detta så blir det Grimsås!


Wonderful day!

Idag var det min sista arbetsdag innan 4 lediga dagar!: Fick städa princip hela dagen... Men direkt efter jobbet åkte jag till stan och träffade Jasmine då vi gick runt i stan lite och efter en stund kom Emilia och Karin till stan också! Bingo l sedan till café viskan där vi satt i totalt 3,5 timmar, riktigt mysigt! Har verkligen saknat att få skratta och prata så mycket, mycket trevligt vart det och underbart väder!! Nu har jag kommit hem och i morgon blir det först att ta livmoderhalscancer sprutan och därefter att övningsköra till Grimsås för att spendera resten av veckan med Johanna!<3


Happy yesterday !

Ledsen att jag inte hunnit blogga, men grymt underbar dag hade jag igår! Längesedan som jag varit så lycklig! 

Åkte iväg med min storasyster och min kusin först till Ullared då jag köpte en hel del grejer för sammanlagt lite under tusen kronor, buhu! Ni får ett enskillt inlägg senare idag eller i morgon om vad det var! Mina andra 2 kusiner från mammas sida och deras föräldrar var också där, så vi tog en god fika inne på Ullared! Efter de ca 5 timmarna där inne så åkte vi tre vidare till Varberg, in till centrum för att se lite på Wheels and Eings, snyyyyygaaa bilar! Och efter det så åkte vi vidare till träslövsläge, till tre toppar där vi köote varsinn glass och åkte ner till stranden, mycket mysigt!

Runt kl halv 11 var vi tillbaka i Örby, i stugan där vi umgicks lite och sedan stack jag och syrran hem. Helt underbar dag! Precis såhär vill jag ha det i sommar, men jag får vara glad som fått uppleva denna dagen ändå! Sommaren är inte så pjåkig trots allt! 10 dagar kvar tills vi åker utomlands!


Snabb inlägg!

Gör ett snabb inlägg just nu, för ska egentligen sova! Men ledig nu hela helgen i alla fall och det känns jävligt skönt! I morgon drar jag iväg runt lvart i 10 för att hämta upp min äldre kusin, tillsammans med min storasyster, då vi drar iväg till Ullared och därefter förhoppningsvis Falkenberg, Skrea!  Hihi!

Ska se om jag kan blogga från mobilen i morgon, brukar cpa numera, men jaa. Vi får se! Godnatt! : *

Love life

Dagen har varit helt underbar efter kl 4! Först en grymt hård dag på jobbet där jag som vanligt kallsvettades... Orkade verkligen inte vara kvar på jobbet, men till slut blev klockan 4 och jag bytte om, blev skjutsad till rese centrum där jag mötte upp Emma och så gick vi runt till stan tills vi träffade underbara Johanna! (happy)

Lyckades med en massa roligheter idag! Fick i mig helium.. Hahaha! + att jag och Johanna frågade dansbandet i stadsparken om vi fick låna micen lite, och det fick vi, vilket vi frågade ut över folket "vi efterlyser våran kompis Oscar bävern...." hahah! xD Träffade även en heeel del kompisar och folk som jag känner! Riktigt snicigt! + Att jag köpte en söt fin vit tröja! Visar den i mon.. Nu har jag jätteont i huvudet och ska upp kl 6, godnatt!

Jag & Emma. Kärlek!

Min idol!


<3


Kämpa, kämpa, kääämpa!

Man kan lugnt säga att Borås levererar med vädret. Det har regnat hela dagen och inte minst att det skulle göra det hela sommaren, om jag fattat dett rätt? Vilken tur att man åker iväg utomlands om exakt 2 veckor, och ja nu har jag avslöjat vad jag skulle göra, men skitsamma, ni vet inte vart haha.

Jobbade bara 8 timmar idag, men grymt stressigt då det har varit jättemycket att göra! Inte alls bra för mig som inte får stressa! Kommer verkligen behöva ledigheten nu i helgen.. Imorgon direkt efter jobbet så sticker jag och möter upp kääraa Emma i stan för en fika och därefter gör vi t-kvällen osäker helt enkelt! Haha njaaa, men aa, ni förstår!

Ps; något ni vill att jag ska berätta/skriva om? Gymnasiet? Hästarna? Min fritid i Svenljunga? Kom med förslag, du blir länkad!

Saknar början av sommaren!

Ett snedsteg bort


Another day, hard work wok.

Precis som alla andra dagar, jobb idag! Från 7 till 17 och jag är helt fucking död. Orkar inte mer, men de är la bara och kämpa på? Haha, lätt och säga, men svårt att agera. Har ni något sommarjobb och vad hade ni som första? 

Åkte med Mia hem, gick den sista biten för att få lite motion, regnade för den delen med då mamma också var snäll och gick och mötte mig (glad min,  haha) . Har sedan dess tagit av mig mina byxor, sjukt härligt och ätit någon konstig maträtt, haha. Pappa har sina ideer ibland! Och vet ni vad? Jag vill ha sol och semester, meeen, nästa torsdag får jag åtminstone 4 dagar ledigt! Wooorms! 

Hur lyckas jag alltid skriva så ointressanta inlägg, och hyffsat långa? Skitsamma...

Hej och hå, så kan det gå

Jag tänker inte göra några mer smileysar diverse, glada gubbar på denna blogg längre. Blir en massa fula symboler, och ja.. Bu. I alla fall, har jobbat idag från 7 till 5 vilket ledde till en mycket trött Amanda med en jädrigt tuff dag på jobbet. Strax efteråt hämtade mamma mig och vi drog iväg till syrran där hela familjen var + min farmor och farfar. Konstiga, USA-sallad bjöds och även tårta. Tog sedan en promenad efteråt, och fråga mig inte varför.. men jag älskar att promenera numera, bara det är fint väder haha!

iPhone-foton, 3gs

Kärlek till jockiboi!

Åh snälla, ni måste se denna video! Bäst!



Ny vecka i möörn

Jag måste vara en jobbnarkoman som jobbar på söndagar, och totalt 6 dagar denna vecka! men vad gör man inte för att göra en massa roliga saker? Synd bara att sommaren snart är slut.

Och, yees I know, jag har inte bloggat på ett litet litet tag, just because (engelska..) för att jag varken har hunnit eller haft orken till det, men i torsdags var det t-kväll igen. Var först hemma en lten stund hos Jasmine med Emilia och drog sen ner till stan, helt forever alone, för att träffa Amanda och hennes lillebror. Jag skojar inte om hur många kompisar jag träffade i stan, helt fucking woundeful! Aja, min kära syster kom hem från en månad i USA för nån timme sen så nu har vi umgåtts lite :)

Nästa veckas planering blir jobb från måndag-fredag, torsdagskväll med en del från skolan (<3) och förhoppningsvis Varberg över dagen på lördag med syster och kusinen! :) 8 Jobbdagar kvar tills jag åker till älsklings Johanna!! :D

Kanske dags för mig att insé att jag verkligen har det bra som har ett jobb?

Tiden är seg..

Om jag letar ny musik varje dag fram tills den 19e Juli, går tiden snabbare då? Låter faktiskt inte som en dålig ide.. och jag skulle nästan göra vad som helst för att tiden skulle gå snabbare. Vill vara ledig, men ändå så jobba, eller ja... tjäna pengar då;) 

Idag har jag jobbat från 7 till 4 och är helt slut i mina fötter, de verkar inte palla med trycket hehe. Det blir jobb i morgon med, dvs likaså torsdag och fredag.. och även söndag. Fuck my life! Jaja, bara 16 dagar kvar till lite ledighet, ser fram emot det som bara den, jävlar vad jag ska chilla!

Och jag ogillar helger numera, så svårt att komma på något roligt man ska göra en lördag.. Åh, jag vill festa, umgås och ha jättekul, men lär bli att jag sover till 1 och sedan inte gör ett skit. Hatar det! Och inget godis längre!! Ni får slår mig om jag inte håller det! Nu ska jag äta snart, eller nja.. Och sen duscha och sen sova! :(

Vad hände med detta? De två första dagarna på sommarlovet var helt underbara!! Tills jag fick ett jobb...

Ny header mm.

Den nya headern är endast tillfällig tills jag känner att jag verkligen måste göra en sååå mycket snyggare! Är mer trött nu än vad jag var igår vid den här tiden, och jag är inte alls pepp inför arbetsdagen i morgon.

Förutom headern så är allt småfix och så vidare fixat, så nu får det vara nog. Folk kommer ändå inte ta sig tid att läsa här ändå så;) Men man får ju alltid hoppas.

Lyckats få i mig några få jordbbar idag också, mamma tvingar mig, för att det är järn i jordgubbar.. Aja, gott är det i alla fall. Fick förresten jobba över till halv 6 idag, yey. Får se om det blir likadant i morgon. Men nu ska jag sova! Bara 17 dagar kvar tills ledighet!

just like the sunset.


Fucking deepshit..

JAG SAKNAR SKOLAN! 

Okej, trodde aldrig att jag skulle säga det där.. men, alltså :( Ingen ridning, inga kompisar, inga fester, inget sex (yes you heard right), och jaaa... ingenting :( Ska verkligen njuta av skolan fram tills studenten! 

Lyssnar på hold your head up high, just nu. Jaa, det är ju verkligen rätt så lätt att sjunga, men att göra? Haha åååhjo, kan ju testa! Fast, äsch, nu kom låten "Rising girl" upp på spotify.. Haha läskigt! ;) Nog med klagomål just nu... I'm talking about the rising girl;) Nu kör jag gärnet fram tills 19 Juli!! 

Och joo jag vet, hamnade här igen och klockan är 22:40. Det känns ju nedrigt bra att jag ska upp och jobba om 7h och 20 min :/ But heey, I'm talking about the rising girl.. nu kör vi pööjkar!

Bild från i lördags :) Satt på hästryggen igen efter ca 2 veckor, dvs en evighet!

It's a hard knock life.

Nu är det lite småfix och så på bloggen kvar, eller ja, en hel del. Orkar inte, lite halvt sårad, avundsjuk och trött som fasiken. Jobb i morgon, orkar inte! Men jaa, 24 dagar kvar åtminstone! Jävligt roligt sommarlov fick man ju, jobb 24/7 känns det som, men lär vara jävligt nöjd när skolan drar igång igen. Men har hunnit planera in en halv, underbar vecka hos min underbara Johanna, + det som händer om 24 dagar. Jaja, headern får jag väl se om den kommer upp i morgon, orkar inte skynda på mig.. Får se om det blir att jobba över i morgon, förhoppningsvis på ett sätt, och förhoppningsvis inte. Gaah, orkar inte :( 
 
Nu slutar jag klaga, godnatt!

RSS 2.0