ryttaramanda

...

Här får ni lite gamla bilder ;)




chill lördag!

Stallet idag, denna gången Borås Ridhus och det var dags för stallvärdinnaridningen :) Jag fick, glatt nog, ponnyn Melissa som jag har ridit typ 4gånger innan? Lektionen gick helt okej, första galoppen sög, men andra och tredje så var hon jättefin och fick även med sig bakbenen bra i skritt och trav. I slutet slappnade hon av bra och hade ett fint tempo :)

Min lunch idag bestod av varm oboy och en bulle x) inte så jättehungrig, och då sparar jag magen till tacosen ikväll :D Vad ska alla göra idag?


(y)


Fredag igen...

Nu är jag hemma efter veckan i skolan:) Slutade ca 20 i 11? Åt i skolan och tog sen 12 bussen och blev upphämtad av mamma:) Och självklart sitter jag framför dator nu och typ drygar sönder. Mår inte så jättebra heller, inte sjuk, men ja, ni fattar. Jag ångrar det, saknar dig.

Får se hur dagen blir, men i morgon blir det ridning på Borås Ridhus iaf och så blir det nog myskväll med familjen :) Har lust att skriva ner alla mina tankar nu, men orkar inte, och så skulle det bara bli fel. :(  Men men.

.


Bilder från skolmästerskapet





du vet mitt namn, men inte min historia


Kärlek!


stallet i tisdags - bilder!


<3

Var ute med mina två fina tjejer och fotade i det underbara varma vädret igår, utanför skolan:) Blev en hel del bilder, mestadels jättefula på mig ;) Men men.. Hinner inte uppdatera så mycket nu på sistone, men lägger upp ett inlägg ikväll:) Nu städas det på rummet, behövdes verkligen! Senast var nog januari xD Ikväll får jag se vad som händer, men umgås med älsklingarna i alla fall! <3


Dagen!

Eller hur har vädret varit helt underbart idag också! Är det så att det börjar bli vår i regniga Borås? Aja här kommer en kort sammanfattning om dagen eftersom jag mobil bloggar just nu och inte orkar skriva så mycket ;)

Först gick jag till stan och var där och chillade med min gamla klasskompis Sanna :) trevligt hade vi det! Sedan hämtade pappa upp mig och vi åkte direkt till stallet med mig i förarsätet. Var stallvärdinna och hann också med att sol lite :) Efter stallet så åkte jag hem och nu har jag chillar fram tills nu och måste verkligen sova nu haha;) Skolan i morgon igen och stallet med skolan, sen till Robban :) Natti!<3


Video från CR hoppningen

Här får ni videon från då jag tävlade Aventus i hoppning, clear round i Svenljunga förra söndagen, dvs 18 Mars :) Först kommer 70 cm och sen 80 cm, mycket nöjd över dagen! :)


härlig dag!

först var det då stallet och Hoppning på Norbert, så dagen började bra redan då! Sedan hem och mysa med katten och sola utomhus. fan vad gött Asså! har fått lite färg redan idag, och man ser vad det börjar och slutar på kroppen, haha ;) syrran kom hit idag och ja:) tvättat bilarna har jag och syrran hunnit med :) imorgon blir det stan med Sanna h :)


hoppning!

idag var det faktiskt hoppning på Borås ridhus i stallvärdinna ridgruppen:) Trodde faktiskt att jag skulle få rida ponny men det blev älskade Norbert:) Norbert har jag en gång haft i årseleven, efter Odile och han är en helt underbar häst som blir jätteglad så fort man tar fram en kamera :D Hoppnivg stod iaf på schemat och hela lektionen gick faktiskt jättebra! Norbert har inte den skönaste hopptekniken men både han och jag gjorde jättebra ifrån oss:) vi hoppade 2 klosshinder på volt och 2 räcken med 2 galoppsteg (10m) emellan :) svårt var det men vi fixade det galant !:) älsklingshäst!<3


Bara du vore min, då skulle allt varit annorlunda


Film från skolmästerskapet

Ja ni får tycka vad ni vill, men det var längesedan jag satsade på tiden, och jag hade kontroll på hästen med både ytterskänkeln och tyglarna i svängarna :)


soooool 😃

hihi, goo dag i stallet tillsammans med mina fina tjejer i klassen! eller iaf halva förmiddagen för då tog vi in en massa flis till manegen för att förbättra underlaget :) vi solade lite sen mesans jag och några till väntade på sista skolbussen :) Nu sitter jag utomhus och solar mesans min underbara katt springer runt och leker och myser :) Grilla ikväll med familjen och förhoppningsvis träffa Jonna :)


Lördag!

Dagen har varit helt okej. Gick och la mig kl 12 igår och vaknade halv 4 ;) Hehe.. Sedan dess har jag typ suttit framför datorn, pluggat lite, duschat och ätit både mat och godis. Men men.. Imorgon blir det Svenljunga igen, inte skola denna gången, utan tävling, clear round hoppning då jag ska hoppa 70+80 med Aventus !:)

Denna låten har jag letat jättelänge efter, tills Sabina sa vad den hette haha.. I alla fall, hade den på min förra mobil, och nu får ni höra den. Den  är fin!



Skolmästerskap - resultat

I tordsags var det då skolmästerskap med skolan, och det var i hoppning a:0/a:0. Två klasser, ponny och häst med vardera 7 starter i ponny och 14 i häst. Jag var med i hästklassen på hästen Dream Boy som bara hade ridit en gång och då det var dressyr. 60 för ponny och 70 för häst.

Det var en annan tjej som hoppade Dream Boy före mig och då var han lite trött nr jag hoppade upp, så hann bara hoppa 2 hinder (ett klosshinder och ett räcke på ca 50 cm). Sedan gick jag in på banan, jag var den sista startande och den som ledde var den som startade nr 2 i klassen och hon hade 26 sek i andra fas. 

Jag hoppade grundomgången på ett vanligt tävlingstempo och sa bra till Dream Boy typ hela tiden. Efter sista hindret i grunden och mot första i omhoppningen så la jag på skänklarna och han ökade något otroligt, hoppade igenom hela omhoppningen felfritt klockrent nog med en jädra fart, kontroll så att vi inte gick omkull och halvhalter i svängarna, och in i mål med 23 sek, dvs 3 sek snabbare :) Så jag och Dream Boy tog första platsen, och fick sedan leda ärevarvet. Skoj! :)

Priserna var en blå-gul rosett, ett hoppspö, ridstrumpor och ett presentkort på Hööks på 500 kr:) 



.


Bilder från dagen!

Vackra underbara Diler! <3 Ellerhur är han fin?




kass uppdatering. I know!

Har verkligen inte hunnit med att uppdatera bloggen denna veckan. Sorry for that! Men iallafall, här är min vecka...

Måndag
Kom till skolan, var i stallet och hade longering då jag longerade Aquador. Det gick bra faktiskt :) Sedan stack jag direkt till stallet och red en 45 min lång runda med Robban själv i det underbara vädret :) Riiktigt härligt var det!

Tisdag
Ridning på förmiddagen med klassen, eller halva klassen;) Jag red Dream Boy för första gången, och dessutom med graman och det gick faktiskt bra, nöjd är jag! :) Jag red mycket utan stigbyglar och 5mrs volter mm. :)

Sedan har resten av dagarna varit halvt lugna och halvt vilda. Fredagen och lördagen var det mys, men speciellt på lördagen hemma hos min syster. Vi åt pizza, godis och kollade på melodifestivalen. Åkte sedan hem i söndags (idag) och jaa. Åkte sedan till Borås Ridhus och red Diler igen, gick inte alls så jättebra, menmen. Han var iaf sjukt snäll att göra i ordning denna dag :)

Imorgon blir det stan!

Robini. Bild från i måndags:)

Robini på uteritten i måndags

Dream boy (nedan) :)

Lång söndag!

Så nu är iaf klockan snart 6 och dagen har verkligen varit lång. Jag har kört mamma till knalleland och samtidigt införskaffat mig ett par nya skor, snygga, tycker jag i alla fall, då jag samtidgit lämnade tillbaka ett par skor som jag fick i födelsedagspresent. Sedan fick jag även köra hem, gick faktiskt bättre på ditvägen än på hemvägen, men men ;) Har varit en stund med Jonna och även skrivit på min klassikebok-reccension, bra va? Ska försöka göra klart den i morgon eller kanske till och med idag, men det tror jag inte, dumma skit :(

Nu sitter jag här framför datorn som vanligt och längtar tills i mon när det iaf händer något. Imorgon är det också longering och sedan ska jag rida ut på Robban tillsammans med Karin och Anna. Ha en bra kväll!


Veckans ridpass.

Kör lite kort sammanfattning om veckans ridpass! :)

Måndag
Efter att vi hade haft häst vid hand hela eftermiddagen i stallet med klassen, så åkte jag till stallet för att ta hand om Robban och även rida. Hade hellst velat rida ut, men det blev ridhuset. Kände inte alls för dressyr och jag var lite smågnaggig på det, gick inte alls bra i början men efter att jag galopperat lite lite på ena volten så arbetade jag i skritt istället och till slut gick det mycket mycket bättre. Hoppade sedan upp på min kompis medryttarponny Maxima och daamn vilken känsla! Och vilket skönt och mjukt steg!! 

Tisdag

Idag var det ridning med min grupp i skolan. Vi skulle ha hoppning och denna gången red vi i helgrupp, för vi var bara 5 st. Jag fick rida Aventus och jag skojar inte när jag säger att han var sjuuukt pigg. Vi skrittade fram ute och han skrittade på som bara den! Sedan inne i ridhuset blev det inte särskilt bättre. Han sprsng på som bara den, men jag var bestämt och hoppningen gick jättebra. :) Vi hade först bommar, hoppade sedan 5 & % och det gick jättebra även fast han i princip hoppade ur mig ur sadeln på 90 oxern. Men sjukt duktig! Min ridlärare sa att jag delvis skulle skylla på sadeln. Sedan hoppade vi serie-studsen och det gick jättebra, till sist höjde han räcket till ca 65-70 och jag är nöjd över passet!

Jag & Robban


Mys lördag

Någon mer än jag som ska äta grillat idag?:) Pappa ska grilla kött utomhus, och även marsmallows. Gott va? Längeesedan, och nu när det har varit grymt fint väder idag med sol och  5 grader+, så kör vi på grillat.

Har precis läst ut klassikerboken Doktor Glas, och det är ingen bok som jag rekommenderar. Har läst den i en tråkig skoluppgift som vi måste göra, och  ska skriva en bokrecenssion, men min dumma dator cpar varje gång jag startar word. It's fucking up! :( Men nu ska jag iallafall försöka ha det trevligt med familjen och med min chokladkaka, resten av kvällen, och melodifestivalen, yeeah, du med? Någon som förresten vet vilka som ska vara med på mello idag?



Video från senaste dressyrtävlingen


By me, Marina

Är en 12 -årig chey som har ridit i 4 år och älskar hästar. Kläder får man ju inte glömma ! Just nu händer det mkt i mina lilla hjärna, hästar, BLOGGEN, killar, kompisar o mer. Alla mina tankar delar jag me mig på min blogg så kika gärna in på den. ( www.sweetmesweet.bloggplatsen.se )
Ska gästblogga här på denna bloggen, så får presentera mig för er. Som jag sa är jag 12 år o rider. Rider på Borås Ridhus på ( oftast ) sötizzen Melissa på Onsdagar <3 <3 Älskar henne, Melissa är ett 10 årigt sto som står på Borås Ridhus. Rider 1 gång i veckan fast e i stallet 2 gånger i veckan hos min pärla. Melissa är riktigt duktig på både hopplektionerna och dressyrlektionerna fast jag kan ju säga att hon ganska stark så får använda ett passoabett på henne så hon inte blir lika stark. I stallet är hon jättesnäll, just so you know. Har tjatat o tjatat på mina föräldrar om att de måste köpa Melissa. Kan ju inte klara mig utan henne liksom. Kanske nästa år om jag sköter mig i skolan o bla bla blaaa. Hehe:)

Rider också på en annan stor häst som heter Sushi och är ett 15 -årigt varmblod fast hon beter sig som en 5 -årig häst. Sushi bor då i Bredared, lite utanför Borås enligt mig :P Pigg o hur snäll som helst. Kan göra vad som helst me henne. En gång när hennes ägare Camilla red ut me henne i skogen så ramlade Camilla av, venne hur men honramlade av gälla fall. Camilla hamnade sen under Sushis ena bakhov. Och detta fattar jag inte : Sushi trampade inte på Camilla utan hon la mjukt o försiktigt hennes bakhov på Camillas mage utan att skada henne ! Sushi e ju helt fantastiskt, elr vad tkr ni ??

Har en egen blogg som heter www.sweetmesweet.bloggplatsen.se som jag bryr mig om jättemkt. Mina läsare älskar jag så jkla mkt för de ger mig de möjligheter vissa andra inte kan. Och för att de bryr sig o visar att de gillar min blogg genom att de läser den såklart men också kommentarer, gillningar på facebook, följningar på bloglovin, just nu 17 och att de länkar mig ! Älskar de så jkla mkt. Uppdaterar varje dag med tp ... 8 - 12 inlägg. Hehe, många ?? Älskar att skriva. Speciellt att blogga har så mkt att säga o visa. Brukar göra ett speciellt inlägg som jag kallar deepshit inlägg. Handlar om mina åsikter o massa annat som händer i mitt huvud.
Skriver deepshit inlägg minst 1 gång i månaden. tycker det e viktigt att ni som läser min blogg ska veta vad jag tycker o tänker. Jag lägger OTROLIGT mkt tid på ett enda deepshit. Kan ta upp till 4 timmar att skriva ett enda deepshit inlägg, och det är inte så kort ne ne utan långt. Klicka HÄR för att läsa ETT av mitt nyaste deepshit inlägg, hoppas ni läser det noggrant. Inte bara kolla igenom det fort så, ok ? Ne, utan försök förstå vad jag vill säga dig, er ! <3
Hoppas ni läser min blogg ! Då skulle du vara urgullig. Betyder så jdra mkt . DU betyder isåfall. Ni fattar inte HUR mkt tid jag lägger på bloggen, kan inte ens säga ! Eller jo, min brorsa som e tp datanörd tycker JAG är det nu. Inte bra. Förstår ni då hur mkt tid, njaa går inte att beskriva. <3. Jag skulle bli såååå glad om du tipsade min blogg till andra ! Om jag skulle träffat dig skulle jag krama ihjäl dig, överdriver inte. That´s right !
På fritiden rider o dansar jag. Är mkt med min bästis Elin, sötnosen. Älskar henne så mkt ! <3 <3 <3.
Känns som hon förstår mig så bra, som ingen annan har gjort och kommer göra. Hjärtat !!
Läser själv denna bloggen, www.ryttaramanda.blogg.se och tycker den är grym! Läser den varje dag o kommenterar. Amanda är ju så gullig och rider bra, känner henne. HAHA, känns som man e VIP typ elr nått, hehe. Men fortsätt läsa den här bloggen så blir Amanda glad !!
Har du några frågor ?? [email protected]

Just nu på min blogg har jag funderat o funderat på om jag ska ha frågestund men det hänger ju på ER. Så erat val, rösta gärna i min omröstning på menyavdelningen på min blogg. Skulle vara roligt :)
sweetmesweet.bloggplatsen.se
Läs, kommentera, följ via bloglovin, gilla o sprid !!

This is to you by me, Marina ...









Härlig, lång dag!

Min dag har varit både lång och underbar! Jobbade i stallet hela förmiddagen och pratade om foder mellan halv 1-4 på eftermiddagen, och sen  så slutade jag. Men gud vad härligt det var att jobba i stallet i dag när det var sånt fint väder! Mycket bättre än att sitta inne på vanliga lektioner! Nu sitter jag, eller snarare ligger ner och göttar mig framför datorn och family gyu på tv:n tillsammans med min trogna chokladkaka!

Jag vet att bloggningen har varit urkass denna veckan, igen. Men när jag är i skolan så har jag inte riktigt tid, och inte heller då jag bor på ett internat. Men jag lägger upp ett inlägg imon om ridningen i måndags och tisdags :)



Egenfotade bilder

Kände för att visa er några bilder som jag själv har tagit. Jaa, men mobilen då, eftersom jag är så omodern ;)







RSS 2.0