ryttaramanda

Grattis pappa!

Jag må vara rik, för jag har en pappa av guld!

Grattis pappa på din 46 års dag och jag hoppas på att du får en underbar dag! Tack för allt du har gjort för mig och för allt du har stöttat mig med och hjälpt mig med. Finns ingen som är som du! Kärlek till dig!





Vinter?

Kör på igång med bloggningen igen. Mår genast mycket bättre men det har jag gjort länge ;) Varför bry sig om sådant som bara gör en ledsen? Bättre att snacka och gå vidare, tycker jag i alla fall. Skolan har varit helt underar nu det senaste, älskar alla mina udnerbara vänner och jag måste verkligen säga er att i Borås finns det gott om falska vänner, men i Svenljunga? Inte en enda i princip. Skönt att slippa det och få en massa problem för att vissa inte vet hur man ska vara en bra vän. Ridit 2 gånger är det enda jag har gjort, men på en fin fin häst, Robini som jag ska rida igen på måndag:) 

Och vet ni? Det är snöstorm ute, dumma dumma skit. Det var ju jättefint väder igår, fåglarna kvittrade och solen sken. Men nuu är snöar det som skjutton. Inte alls kul :( Får hoppas att snön försvinner på måndag så att hästen inte får styltor eller att det blir superkallt på tisdag när jag har körning :( Jag saknar sommaren!



...

Jag orkar inte blogga just nu, har varit sjuk hela veckan typ, och nu är jag så jävla arg så att jag snart spricker. Falska vänner är ju något som det itne borde finnas av, men vad kan man göra? Dom lär ju knappast försvinna.. Får se när jag kommer tillbaka till bloggen, bye!

Cus that was the time!

Det fick se förjävligt ut, det fick finnas människor som pratade skit om min ridning. Jag satsade inte på tiden, jag satsade på att komma runt banan. Och det gjorde vi, och det var en stund i mitt liv som jag var lycklig. Du lyssnade på mig, det var du och jag, i de få sekunderna på banan, allt stämde, allt du gjorde för mig, var något så underbart. Under just den perioden som vi fick vara med varandra, 11 månader var det, men då, då var det något extra! Jag saknar dig min vackra vackra underbara Diler. 


Svar på fråga!

Tänkte svara lite på en fråga som http://www.photosidan.devote.se/ har ställt till mig... :)

Vad går du i skola och vilken linje går du på?
Jag går på Svenljunga naturbruksgymnasium och där har de 3 inriktningar. Häst, Jakt och Skog, och självklart så går jag i häst och då är det samma sak som hästhållning :) Min skola är bäst (y)

Minnesvärd bild från träningslägret i somras!




Mys i Hedared

Sitter just nu hos farmor och farfar i Hedared så farmor har somnat i fåtöljen och jag och farfar kollar på Americas funniest home videos. Och ja.., jag dricker cola ;) imorgon kommer syrran hit och så käkar vi lite gott, lax typ, och sen hem, men nu... Fredagsmys!


Kärlek


Nu är det vår!

Kan ni tänka er? Det känns som om det är vår nu och jag är kär! Jag började dagen med en hyffsat lång promenad ner till sjön med Jonna:) riktigt härligt var det att få komma ut i det soliga vädret och höra fåglar som sjunger :) Nu sitter jag hos min storasyster och ska fika och nu kom även min farmor och farfar som jag ska dröja med hem sen :) ni får en bild från dagen... Kram!


Svar till anonym

Hur högt är det du hoppar på bilderna i din header? Lägg gärna upp detta svar i ett inlägg :)
Svar; På bilden till höger ska det faktiskt vara 80 cm, men det ser lägre ut, men 80 ska det va :) Och på bilden till vänster så skulle jag gissa på att det ligger på 85-90 cm:)



Kväll (y)

En fråga... Något speciellt ni vill läsa om? Åsiktsinlägg, mitt gymnasium, eller något annat?
Alla som skrivet ett förslag, blir länkade!

och jag har tråkigt, för er som vill veta, och anteckna det gärna! :) Imorgon ska jag iaf dra med min hjärna och så till min syster för fika, men vill inte fika, hmm, farmor och farfar kommer dit i alla fall och sen så ska jag åka med dom hem till på lördag. Det är bra grejer det! Och så kanske jag ska packa nu ja...


Måndagens äventyr

Tänkte la att jag kunde berätta för er vad jag gjorde i måndags :) Om ni orkar läsa för jag är ganska dålig på att förklara men ni får väl försöka ;)

Åkte ju hem till Johanna i söndags och i måndags så red vi ut i skogen, jag på en 23 årig arabhäst och Johanna på sin 7åriga Haflinger ponny, sjukt underbara hästar! Ja, men kan ju inte direkt tro att den 23 åriga hästen, som jag red, verkligen är 23 år. Eller jo, i början kunde man tro det, men när vi väl skulle galoppera. Jo, shoohoo. Haha, Unstwita som hästen heter, kallas för unnis, snubblar till när vi skulle gå upp i galopp, men precis efter det så hoppar hon upp och skjuter med ryggen i värsta bockningen, en till, och ytterliggare en till, hahah, fyfan vad kul det var, och johanna och Malte hamnade i princip nere i diket xD Så vi höll på och skratta ihjäl oss sen när vi fårr stopp på dom xD Längesen jag hade så roligt på en uteritt!

Och en arab-häst är ju född för att springa fort, om ni tänker på arabiskt fullblod och så, så en jääkla fart i galoppen var det iaf, under de gånger vi galopperade, wrooom helt enkelt. Unnis gjorde nånting i varenda galoppfattning, en gång sparkade hon bakut och sen fullt fräs framåt, och det är ganska svårt att få stopp på en häst som vill springa och är stark, men det går ju:) Så en sjukt underbar ritt med min älsklings vän! :)



Efter uteritten så försökte vi spänna för Malte med vagnen, men det gick inte så jättebra haha! Men vi lyckades ju iaf att jag och Johanna höll i malte samtidigt som vi höll i vagnen och det gick verkligen jättebra då malte också fick en jättejättefin form! 

På tisdagen red vi ut igen, en annan runda, och lika mysigt var det, men denna gången blev det inga bocksrång på unni inte. xD Men däremot hoppade hon upp en gång och tog sats för galoppen, tjohooo. Och sen så bytte vi hästar och då red jag Malte ungefär halva rundan, sööt ponny, :D Och som sist så får ni en bild på lilla Elvira som var med oss i stallet lite då och då, jättemysigt!


Hööks

Då har jag kommit hem från att ha handlat lite på Hööks med mamma:) 4 grejor blev det och allt för 236 kr, så jag hade bonuskort och presentkort, whoopp whop! Tog bara 3 biler på 3 grejor, men jag köpte även en vanlig svart tröja ^^ Så trevligt trevligt alltså, men jag bloggar mer ikväll och då får ni bilder från vad jag har gjort i måndags :)


Inneskor, inte så jättesköna direkt, 50 kr.

2 pack, 99 kr
Handskar, 119 kr, riktigt bekväma:)

Vad händer härnäst?

4 Januari är det redan, och jag har en massa planer på vad jag ska  göra nu hädanefter. Mitt största nyårslöfte var att jag ska satsa mer på att ha roligt i ridningen och inte ta så jättestort allvar. Framförallt att jag ska utvecklas mer om hur man sköter hästar på ett ännu mer säkert och bättre sätt och även ställa upp i några tävlingar. 

Så mycket ridning ska det bli, och att framförallt vara med hästar :) Bloggandet ska jag också försöka ligga på topp med, men just nu önskar jag bara att jag fick några läsare, haha. Aja, mys framför tv:n nu och imorgon blir det hööks med min kära mamma!

Bilder från 2010, i början av sommaren på ridskolehästen Tarzan :)


Hiss/diss?

Jag pendlar lite omring gällande om dessa tretorn ridstövlar är en hiss eller diss och då får jag nog säga att det lutar mest åt hiss därför att dom är så snygga och verkar hålla så länge och bra. Men samtidigt är det en aning diss eftersom det är såpass många som har dom nu och att det finns i otroligt konstiga färger, som ljusblåa. Har sett många snobbiga tjejer med dom stövlarna så det är nog det som gör att dom sjunger lite för mig, men självklart skulle jag faktiskt tänka mig att ha såna, mestadels i svart men rött hade också varit snyggt, om man matchar då:) Vill bara nämna att det är min åsikt, så att ni inte hoppar på mig nu ;) Men det är ändå en hiss först och främst :)  

When it were u and me

Jag kommer ihåg när det var du och jag, när folk sa: Det är du och Diler, ni passar så bra tillsammans och det är så kul att se hur Diler trivs med dig och hur förändrad han är när du är i närheten!

Jag saknar när folk sa så till mig, det betydde så mycket för allt jag ville med Diler var att han skulle lita på mig och älska mig, vilket han till slut gjorde, och de som har varit hos diler i stallet vet hur hemsk han kan vara. Jag saknar dig, och vill vara hos dig, och att allt ska bli som förr igen! <3



Jahopp

Gårdagen var faktiskt helt okej, umgicks med familjen och några kompisar :) nu sitter jag hemma hos Johanna i grimsås och ska nog vara där tills tisdag :) ni får en bild från hennes framsida typ ^^ men gott nytt år på ee och hoppas att 2012 kommer bli ett jättebra år för er!:)


RSS 2.0